Be real; wat is echt waardevol en doet ertoe?

Je kent en weet het vast, elke dag even stilstaan bij de dingen waar je dankbaar voor bent is goed voor je. Wetenschappelijk is bewezen dat je brein dan dopamine en serotonine aanmaakt dat zorgt voor een positief gevoel, geluk en euforie. Dankbaar zijn heeft dus een directe invloed op hoe je je voelt.

En toch… eerlijk gezegd: ik vergeet het regelmatig in alle drukte. Stom, maar we zitten hier in het Westen nou eenmaal in een samenleving waar we het vaak razend druk hebben. En om alles bij te houden, te voldoen aan je verplichtingen, zit er niets anders op dan in je ratio duiken en gas geven. Efficiënt werken om alles af te krijgen, zo ervaar ik dat tenminste als ondernemer.

Vaker een momentje in het dagelijks leven inlassen waarbij je écht (even) bij jezelf te rade gaat hoe het nou eigenlijk écht gaat, is voor de meesten heel welkom; bijzaken in het leven van hoofdzaken onderscheiden.

Bedrijfsleven duikt in op behoefte van maatschappij – wat is echt waardevol en doet ertoe?
De meningen zullen er over verdeeld zijn, maar ik ben toch blij dat nu ook het bedrijfsleven op deze behoefte van de maatschappij induikt. Kijk maar naar de nieuwe reclame van Pickwick thee, word jij daar ook lichtelijk emotioneel van? Die komt bij mij wel binnen. 😊Even stilstaan bij waar je nu staat.

Apps voor jongeren
En wat denk je van de apps onder jongeren die nu hartstikke populair zijn, de Be real app en bijv. de Wordle app. Be real moedigt (jonge)gebruikers aan om elke dag op een ander tijdstip een foto van zichzelf en het leven te posten zonder filters of het bewerken van de afbeeldingen. Dat is even wat anders dan de luxe en glamour die ze doorgaans op de mooiste plekken van de wereld te zien krijgen op Insta, Snap en Tiktok. Gewoon echt, dat is tegenwoordig een uitdaging voor de jeugd. Ze moeten dan echt even een drempel(tje) over.

Wordle is een soort Lingo-spel. Je kunt het maar één keer per dag spelen, dat zorgt voor gematigdheid. Niet eindeloos scrollen of binge-spelen van dergelijke games, 1x per dag maakt het veel specialer. Uiteraard kan de uitkomst wel gedeeld worden via de socials. 😉

#socialimpact #duurzaamondernemen

Vergelijkbare berichten