|

Bewuste of onbewuste ‘clicker’?

๐ˆ๐ง๐Ÿ๐ฅ๐ฎ๐ž๐ง๐œ๐ž๐ซ ๐ฆ๐š๐ซ๐ค๐ž๐ญ๐ข๐ง๐  – het wordt steeds populairder en meer en meer toegepast. Er is nu een belangrijke accentverschuiving zichtbaar: niet langer zetten bedrijven influencers vooral in voor het beรฏnvloeden van bijv. bekendheid en imago, maar het gaat vandaag de dag meer om de ๐๐ข๐ซ๐ž๐œ๐ญ๐ž ๐ฌ๐š๐ฅ๐ž๐ฌ (of andere vorm van conversie).

Dat komt doordat de effecten van de campagnes veel beter gemeten kunnen worden, dit is uiteraard heel interessant voor adverteerders.

Interactie werkt

Kortingscodes werken nog altijd goed en ze zijn heel handig om te zien waar de sales vandaan zijn gekomen. Verder geven de meeste social media ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ๐ซ๐š๐ง๐  ๐š๐š๐ง ๐ฉ๐จ๐ฌ๐ญ๐ฌ ๐ฐ๐š๐š๐ซ ๐ฏ๐ž๐ž๐ฅ ๐ข๐ง๐ญ๐ž๐ซ๐š๐œ๐ญ๐ข๐ž ontstaat. Je ziet influencers vragen om reacties of om een code door te geven, zodat er vervolgens via dm een reactie wordt gegeven. ๐ƒ๐ž๐ณ๐ž ๐ข๐ง๐ญ๐ž๐ซ๐š๐œ๐ญ๐ข๐ž ๐ณ๐จ๐ซ๐ ๐ญ ๐๐ฎ๐ฌ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ฏ๐ž๐ž๐ฅ ๐ณ๐ข๐œ๐ก๐ญ๐›๐š๐š๐ซ๐ก๐ž๐ข๐ ๐จ๐ฉ ๐ฌ๐จ๐œ๐ข๐š๐ฅ ๐ฆ๐ž๐๐ข๐š.

Dusssss, heel interessant voor de kant van bedrijven.

Wat doe jij als consument?

Maar als jij dit als ๐ฉ๐จ๐ญ๐ž๐ง๐ญ๐ขรซ๐ฅ๐ž ๐œ๐จ๐ง๐ฌ๐ฎ๐ฆ๐ž๐ง๐ญ weet, wat doe je dan? Klik je dan nog steeds van alles aan reageer je volop op posts die voorbij komen? Laat je je meelokken in de fuik die voor je is opgezet? Als de deal echt heel goed is, dan is het begrijpelijk en ga ik zelf ook voor de bijl, maar toch… mensen: ๐›๐ฅ๐ข๐ฃ๐Ÿ ๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ ๐ง๐š๐๐ž๐ง๐ค๐ž๐ง en ๐š๐ฎ๐ญ๐จ๐ง๐จ๐จ๐ฆ! Kijk verder dan je neus lang is en word geen speelbal van de commercie.

Juist in de wereld van vandaag is zelf blijven nadenken, meerdere bronnen verifiรซren en bewuste houding aannemen een groot goed waarmee we alleen ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ž๐ฅ๐ค๐š๐š๐ซ het verschil kunnen maken. Welke aanbieder heeft de steun van de consument nodig en welke juist niet? #koopkracht Het is belangrijk dat je kijkt naar van wie de aanbieding afkomstig is; is het van een bedrijf/initiatief dat zich inzet om de wereld een beetje beter te maken? En komt dit overeen met jouw waardenpakket? Klik dan gerust een ‘eind weg’.

Voor de goede zaak

Eerlijk is eerlijk, vanuit de kant van de aanbieder zet ik ook influencer marketing in, maar dan voor de goede zaak; om de wereld een beetje beter te maken. Denk bijv. aan de realisatie van ๐ฆ๐ž๐ž๐ซ ๐›๐ข๐จ๐๐ข๐ฏ๐ž๐ซ๐ฌ๐ข๐ญ๐ž๐ข๐ญ of ๐ฆ๐ž๐ž๐ซ ๐ฌ๐จ๐œ๐ข๐š๐ฅ๐ž ๐œ๐จ๐ก๐ž๐ฌ๐ข๐ž om polarisatie tegen te gaan. Groene en/of vanuit sociale waarden opgezette organisaties kunnen wat dat betreft nog heel veel van de grote commerciรซle ‘jongens’ leren en waar mogelijk meer samen optrekken.

๐‘ฝ๐’‚๐’ ๐’๐’๐’ƒ๐’†๐’˜๐’–๐’”๐’• en ๐’๐’๐’ƒ๐’†๐’Œ๐’˜๐’‚๐’‚๐’Ž ๐’๐’‚๐’‚๐’“ ๐’ƒ๐’†๐’˜๐’–๐’”๐’• en ๐’ƒ๐’†๐’Œ๐’˜๐’‚๐’‚๐’Ž.

Tot welke categorie schaar jij jezelf als consument?

Vergelijkbare berichten