|

Natuurwet 1 inpassen binnen je bedrijfsvoering

Sinds 2018 heb ik de stap genomen om een eigen bureau op te starten waarmee ik Communicatie & Marketing  inzet voor projecten, organisaties waar mijn hart sneller van gaat kloppen en waar ik voor de volle 100% achtersta.

Niet meer de vermarkting van producten waarbij ik zelf het nut en de noodzaak niet zo van inzie. Nu ben ik dus alleen maar bezig met werk waarin ik veel energie stop, maar waar ik ook veel energie van krijg. Een soort van Yinyang dus, er is balans ontstaan tussen mijn drive en wat ik doe.

De menselijke maat

De klussen die ik aanpak dienen een groter doel. Eigenlijk hebben ze altijd met de P van Planet te maken, de meeste projecten (en ook mijn netwerk) heb ik inmiddels in de groene sector. Hetgeen ik toevoeg is een strategisch kader + het werken vanuit de P van People. De human touch over het geheel, waardoor het werk leuk is en blijft, waardoor werk niet alleen maar energie vergt, maar ook oplevert en waardoor je breder naar de materie kijkt dan alleen maar die ene opdracht, dat ene doel dat behaald moet worden.

In totaliteit richt ik me op het in balans brengen van People – Planet – Profit.

Natuurwet 1: Alles is met elkaar verbonden

Hoe? Steeds meer pas ik de wetten van de natuur toe. Ik ben geen ecoloog, maar wel heel geïnteresseerd in de natuur en weet er inmiddels steeds meer van af. Ondanks geen jarenlange studies op dit gebied te hebben gevolgd en geen interesse in de ’technische’ finesses valt me elke keer weer op hoe ‘simpel en logisch’ deze wetten eigenlijk zijn. Wat zijn we ver bij ons zelf, onze eigen natuur weggeraakt, waardoor we nu met grote uitdagingen te maken hebben en heel moeilijk denken en het ‘simpele’ uit het oog zijn geraakt.

De 1e wet die ik onder de aandacht breng is: ‘Het leven op aarde groeit en bloeit omdat alles met alles verbonden is’. Het kan zo zijn dat als je je op één item van de organisatie richt, het probleem oplost, maar dan ontstaat er weer een ander probleem. Het is dus van belang om naar het grotere geheel te kijken, niet de hele organisatie op te splitsen in ‘zuilen’. Zorg voor verbinding, evenwicht en balans tussen onderdelen. Nu Covid niet meer in de erge mate voorkomt, zoals in 2020, is het daarom van belang dat werknemers elkaar weer treffen op kantoor. Elkaar weer zien, met elkaar praten. Niet alleen over werk, maar ook privé zaken mogen gedeeld worden. Zo ontstaat begrip en de welwillendheid om samen te werken. Dat is uitermate belangrijk als je de P van People meer onderdeel wilt laten zijn van je bedrijfsvoering. Plan in ieder geval wekelijks twee dagen in dat de mensen elkaar treffen op kantoor.

Balans

Alles los en op zijn beloop laten is ook weer niet handig. Probeer daarom met elkaar een (logische en acceptabele) balans te creëren. En denk daarbij eens wat vaker aan de natuur, hoe is het daar ‘geregeld’? Succes met deze andere swoeng. Heb je vragen of wil je nog iets bespreken? Bel of mail gerust.

Vergelijkbare berichten