Tip 2. Wat is je doel?

Bedenk van te voren wat je precies met je boodschap wilt bereiken. Wil je alleen dat mensen luisteren en dat je ze kennis / informatie bijbrengt of wil je dat er een houding- of gedragsverandering optreedt? Bijvoorbeeld: enthousiast maken, accepteren of kopen.

Een duidelijke boodschap voorkomt misverstanden en zorgt voor een passend vervolg. Hiervoor is het noodzakelijk dat je je doelgroep in beeld hebt en weet wat hen interesseert. Denk vanuit de ontvanger! 

Ook kun je door met doelstellingen te werken achteraf beter evalueren of het project / de campagne geslaagd is en zorg voor KISS. Keep it Short & Simple (zie hiervoor ook tip 1, de communicatietip van vorige week).

Wekelijks deel ik tips met je waardoor je zelf kunt zorgen voor een krachtige boodschap met effect. Deze week staat tip 2 centraal: Wat is je doel?

Vergelijkbare berichten